Praktiske oplysninger

Sommertræf ved Limfjorden, Spejderklinten 23- 29 juli 2018

Velkommen til sommertræffet. Vi glæder os til at se jer. Dette sommertræf er som tidligere sommertræf med masser af ture og aktiviteter, hygge og samvær.

Vi har sat fokus på kultur, Kajaktur, kajakkultur med en daglig tur med kulturelt indhold. Jenle med Jeppe Aakjær, Thise Mejeri som en af de vigtige spillere i udviklingen af økologien i Danmark, hvor opkomlinge Muslingeriet er kommet til, Viborg Domkirke by med historien om landsting og hyggelig byrundtur med guide. Hjarbæk Havn med alle sjægterne er bestemt også et besøg værd.

Samtidig ligger Spejderklinten med kun 1 times køreafstand til Vestkysten, så færdigheder kan prøves. Vi håber mange har lyst til denne udfordring. Det er en særlig oplevelse at prøve Vesterhavet. Når havet er nogenlunde fredeligt vil langt de fleste kunne ro en tur her. Når det viser tænder, er det sjovt for de mere erfarne. Vesterhavet er ikke bare Vesterhavet. Den samme dag kan der nogen gange være store bølger ved Thyborøn, Vorupøre og Klitmøller, mens der i bugten nord for Hanstholm kan være meget mere fredeligt. Os stedkendte skal nok guide jer til de steder, der passer til jeres niveau.

Der er et stort udbud af kurser og workshop fra de dygtigste nationale og internationale instruktører. Et meget bredt felt har budt ind med kurser til dette træf. IPP3, Instruktør 1+2 bliver også udbudt, sammen alle mulige kurser om teknik, natur, navigation mm. Muligheden for at udvikle dig med kajakken er tilstede, så træfgruppen håber mange vil benytte sig af det.

Til dem der bare vil hygge sig, er der mange andre (mindre) ture, nogle med særindhold som fx isfugletur på Hald Sø. Hjarbæk Fjord og Lovns bredning er flot rovand. Vilsund. Livø og Mariager Fjord er også ro områder man hurtig kan transportere sig hen til og få en flot oplevelse. Også uden kajak er der mange muligheder fra fodboldgolf og traktormuseum 😊 i Ulbjerg til klostre, borge, cafeliv.

Cafe Ulbjerg betjenes af medlemmer fra den lokale sportsklub og åbner hver eftermiddag med kaffe, kage, pølser mm og så det gode Hancock øl fra Skive.
Cafe Ulbjerg serverer også i fællestelte ved fællesspisning onsdag, hvor Hjarbæk Kro levere en lækker fiskeanretning og kød menu.

Lørdag aften står den eksperimenterende kok Nicolas Vedel Battersby for festmenuen. En større gruppe har hjulpet med at tilberede en grubemaden som en teambuildingseance. Træfgruppen håber mange vil støtte op om dette arrangement og hjælpe til med afgrænsede opgaver. Nicolas har en plan og lover at det bliver hyggeligt, lærerigt og sjovt.

Senere på aftenen spiller Personalet op til dans. Vi ser frem til at få en dejlig uge sammen. 

Klik her for tilmelding til sommertræf 2018

Ankomst:
Sundstrupvej 16, 8832 Skals, hvorfra der er skiltning den sidste kilometer til Spejderklinten.

Pladsen er åben fra fredag den 20.7 kl 18.00 men selve programmet på nær nogle ganske få workshops begynder først mandag den 23.7 kl 13.00.
Hvis du kommer før, må du meget gerne hjælpe med at gøre campen klar.

I bliver modtaget ved indgangen til lejren eller meld jeres ankomst ved administrationsteltet. Her bliver i krydset af på deltagerlisten. I får anvist parkering og vis vej til teltarealet 0 til 300 m fra parkeringspladsen.

Parkering:
Der må IKKE køres på teltpladsen og kun parkeres på anvist område. Der vil være et begrænset antal trillebøre og vogne til rådighed til at fragte telt og bagage op til pladsen. Der anvises særlige P pladser til kajaktrailere.

Campingvogne og campere:
Campingvogne og campere anvises pladserne nærmest parkeringsområdet helt op til teltområdet. Der er ikke el til rådighed, dog kan de nærmeste selv trække en ledning til servicebygninger og benytte en begrænset mængde strøm. Det er eget ansvar at få det til at fungere.

Campingregler:
Der må kun opstilles telte på det anviste område og ikke andre steder på det 13 ha store område. Græsset vil være nyslået. Pladsen ligger til dels beskytte af træer for vestenvinden.

Der kan også anvises et velegnet område til hængekøjefolkene eller et par store træer til overnatning i trætoppen, hvis nogle dyrker den hobby.

Der skal være ro kl. 23 på pladsen. Det betyder, der ikke må være musik, sang og lignende, men vi må gerne sidde og snakke og fortælle røverhistorier. Kørsel efter kl. 23.00 er ikke tilladt i nærheden af camppladsen. Der er mange muligheder for at mødes i cafeteltet, på stranden eller i Fællesteltet senere end kl. 23.00, hvis nogen ønsker det.

Faciliteter:
Der forefindes 16 almindelige toiletter, 2 handicaptoiletter og 12 brusebade. Brusebad er gratis.  Poletter ligger ved brusebad til fri afbenyttelse. Dette plejer at fungere udmærket op til 500 spejdere. Der er rengøring på hver formiddag og pladsvagten eller hjælpere går en tur hver eftermiddag for at fylde op med toiletpapir, papirservietter og håndsæbe.

Der vil kun være meget minimalestiski solcellelamper på pladsen langs stier, ned til stranden mm, så husk pandelamper eller anden lyskilde. Der er lys i fælles telt, cafetelt og ved servicebygninger.
Der er strøm til opladning af mobiler i fællesteltet.
Der er begrænset fryse og køleplads fra 20-40 ældre køleskabe opstillet til dels udendørs.

Der bliver opstillet et stort fællestelt med plads til os alle med borde og bænke. Her findes projektor og lærred.
Tæt ved findes et mindre lokale, som benyttes til undervisning om dagen og foredrag om aftenen til maks. 60 personer også med projektor og lærred.

Administrationstelt ligger også tæt ved fællesteltet, hvor pladsvagten ofte vil opholde sig. Pladsvagt bærer tydelig gul vest. I administrationsteltet finder du også en række brochurer over lokalområdet med cykel-, gåture og meget andet.

Der er mindre hytte til tørring af våddragter mm.

Affald:
Der er affaldscontainere opstillet mellem servicebygninger. Der sorteres i flg kategorier: Flasker, dåser, pap og blandet affald.

Stranden og kajakparkering:
Der er 350 meter fra p-plads til stranden. Kajakker kan IKKE køres ned med bil. Brug kajakvogne. Alternativt kan du læsse kajakker af ved havnen i Sundstrup eller stranden i Virksund og ro ca. 1500 meter til stranden ved Spejderklinten. Der er gode parkerings muligheder begge steder.

Der er plads til 500 kajakker ved stranden. Opbevaring er på eget ansvar, men lille risiko for tyveri, da kajakken skal ros derfra eller bæres meget langt. Det vurderes ikke nødvendigt at arrangere en nattevagt. 

Sikkerhed på pladsen:
Der skal være 3 meter mellem teltene. Der vil være brandposter med brandsluknings udstyr. Orienter dig hvor de findes. Ved hoved-elskabe vil være kulsyreslukker(e).
Alle bedes være meget omhyggelig med åben ild, grill og gløder fra cigaretter mm

Der må kun tændes bål på anviste pladser, og kun hvis forholdene tillader det.

Sikkerhed ved sejlads:
Det forventes, at man som minimum kan lave en makkerredning. Hvis du ikke kan makkerredningen, er der mulighed for at øve mandag formiddag kl. 9-12 ved stranden. Det er vigtigt – ikke kun for din egen sikkerhed – også for andres, at du får den lært.

Du er også velkommen mandag formiddag, hvis det er et stykke tid siden, du sidst har prøvet og gerne vil genopfriske med instruktør. Det er GRATIS – bare mød op.

http://hvalpsundvejr.dk/ kan du se, hvordan vejret er eller har været. DMI kan du på byvejr for Virksund og Gedsted se prognoser for, hvordan vejret bliver.

Hvis du ikke kommer hjem som planlagt fra en tur, blæser inde, bliver nødt til at opgive midtvejs, så ring til pladsvagten på telefon 6166 4970. Det er vigtigt.

Ved uheld:
Vagtlæge ved region midt (Viborg sygehus er nærmest) har telefon 7011 3131.
Ved uheld ring 112, og derefter til pladsvagt på telefon 6166 4970

Førstehjælps kasse findes ved administrations telt.

Hjertestarter findes 4 minutters kørsel fra lejren på vandværksbygningen, Strandvejen 12, Sundstrup, 8832 Skals.

Mad:
Du medbringer og tilbereder selv mad og drikke på nær onsdag aften, hvor der er fællesmad og lørdag aften, hvor der er festmenu. Husk at medbringe din egen tallerken, bestik og glas. Der kan købes sodavand, øl og vin fra baren.

Der er mulighed for at bestille specialkost som vegetar. Hvis der er behov for andre madmæssige hensyn så skriv til sommertraef@havkajakroerne.dk og vi snakker om det.

På øvrige aftener minus onsdag og fredag vil en stor fælles grill kunne benyttes 18.30 til 19.30. Bare kom med din luns kød, fisk og mød nye mennesker samtidig.
En lokal godkendt fiskebil komme forbi mandag, tirsdag, torsdag og fredag og sælger fisk.

Cafe Ulbjerg:
Cafeen åbner hver eftermiddag kl. ca. 15. Den ligger på vej op fra stranden. Her serveres kaffe, kage, te, øl, pølser, kartoffelsalat, HANCOCK øl og vin. Måske leveres der også madpakker på bestilling. Der kan formentlig også bestilles rundstykker. Mere præcist herom senere i en nyhedsmail på FB. Overskuddet tilfalder Ulbjerg IF. De er ved at bygge nyt klubhus og mangler lidt penge, så støt dem.

Lejrbål:
Hver aften kl. 21 tændes lejrbålet – formentlig på stranden. Det afhænger dog af, at der ikke er bålforbud. Bare mød op.

Medbring gerne – HUSK:
Pandelampe, kajakvogn, meget gerne en kajaktrailer som kan bruges ved start eller slut andre steder end Spejderklinten, samt alt dit sædvanlige pik-pak.

Tag evt. også din brandslukker fra bilen med op i teltet. Evt. også en cykel som kan bruges til at udforske området fra landsiden eller en tur til købmanden i Ulbjerg, kiosken i Sundstrup eller de 3 spisesteder og ishuse i Virksund.

Husk dansesko til lørdag aften. Dem der gerne vil nyde stilheden kan gå en tur op til Ulbjerg Klint 2 km borte. Det er en flot oplevelse i natten her i det mørke Jylland – pas på ulven.

Dagsstruktur:
  7.00 Flaghejsning m reveille? (spiller du trompet?)
7.30 Yoga (mgl flere instruktører)
15.30 Cafe Ulbjerg åbner
18.00 En daglig grundig velforberedt samling i Fælles teltet
18.30 Fællesgrillen klar
21.00 Bålet tændes 

Organisering:
Dagsprogammet findes i fællesteltet. Her tilmelder du dig alle de aktiviteter, der ikke kunne forudbestilles.
Der er opsat pæle på stranden med numre og kursus/workshop numre. Her mødes du til din aktivitet med tovholderen, med mindre I har aftalt anderledes.
Så husk dine aktivitetsnumre, hvad du har tilmeldt dig. Udskriv dit program og tag med.
Det er svært for pladsvagten at nå at hjælpe alle med dette problem.
Nogen vil få informationer om aktiviteten inden kurset på mail, hvis der er noget, der skal forberedes, medbringes eller lignende.

Konkurrence – Vind en havkajak:
Kajak Import forærer en kajak Splint Full-Carbon MV* til træffet som udloddes lørdag aften. Den kan prøves under træffet. Aftal med pladsvagt, hvis du gerne vil prøve en tur. Læs Havkajak 56 om kajakken på side 28. Mere om konkurrencen på træffet.

Fotografer:
Et par fotografer vil tage billeder under træffet, formentlig også fra Vesterhavet med surf. Bagefter vil billeder blive lagt på en lukket netside og man købe sig adgang for et lille beløb ca. 30 kr pr deltager og genopleve de dejlige stunder.

Verdens største kajak-orienteringsløb:
Mandag kl. 13:00 er der velkomst i fællesteltet. Kl 14 er der verdens største kajakorienteringsløb. Kom og vær med og lad os få lidt sjov sammen. Der en kort tur kun ca. 6 km. Vi bliver delt op i ca. 20 hold med erfarne og mindre erfarne sammen, og ror forskellige ture til forskellige poster. Pressen vi formentlig også være til stede både fjernsyn og lokalaviser. Det vil blive et flot syn. Vi har aftalt med sejlklubben, at vi ”blokerer” havet omkring Virksund/Sundstrup et par timer. Vi skal selvfølgelig fortsat overholde almindelige søfartsregler. Farvandet er meget beskyttet under stort set alle vindforhold.

Afgang:
Der ryddes op på pladsen inden den forlades.
Vi glæder os til at se jer, og håber I vanen tro, giver en hånd med, når det bliver nødvendigt

Henvendelse ved spørgsmål:  sommertraef@havkajakroerne.dk