Transport til Hjarnø

Der bliver da vist kø ved den lille færge til Hjarnø…

Hvis alle skal have bil og campingvogn med over – ja, så bliver der nok kø.
Men der er heldigvis andre muligheder, vi har jo vore egnesmå færger med.
De, som ønsker at have bil og evt. campingvogn med, kan naturligvistage færgen (for egen regning) og køre de cirka 1000 meter til Hjarnø Campingplads, hvor der er alt det sædvanlige i toiletfaciliteter og fælleskøkken.

De, som ønsker et mere basic ophold, kan slå deres små telte op på den primitive teltplads ved siden af Hjarnø Kirke. Der vil blive sat en toiletvogn op til lejligheden, ligesom kirken tilbyder et toilet og rindendevand. Derudover er eneste luksus en fantastisk udsigt over sundet og direkteadgang til vandet.

Vi forestiller os, at hovedparten vælger at parkere bilen påhavnen i Snaptun og ro over Hjarnø Sund, men man kan naturligvis også trækkekajakken ombord på færgen, hvis man ikke ønsker at ro over. Link til Hjarnø færge fartplan og priser.

Skulle man have lyst til at overnatte på campingpladsen uden bil, er der naturligvis intet til hinder for at fragte grejet derhen på en eller anden måde og så nyde godt af el og fælleskøkken mm. Til gengæld er der,i henhold til de almindelige regler for primitive teltpladser, ikke mulighedfor at komme her i bil og bo i store telte eller campingvogn.

Uanset hvor man bor og hvordan man er kommet der til, så har alle naturligvis adgang til campingpladsens forskellige faciliteter. Det er i campingpladsens festsal generalforsamling og fællesspisning foregår.

Hjarnø Sund er kun omkring 500 meter, men det er trods alt her den tungere trafik til og fra Horsens foregår, ligesom færgen til Endelave lægger til lige ved siden af Hjarnø Færgen. Skulle nogen være utrygge ved selv at krydse over, så tilbyder træfgruppen naturligvis assistance.

Fra træffet officielt åbner kl. 12 fredag til en time førgeneralforsamlingen starter, vil vi være til stede på Snaptun Havn, hvor vitager imod, hjælper med anvisning af parkeringspladser og giver en hånd, hvisder er brug for det. Hver gang, vi er en passende flok, ror vi i samlet flokover sundet og anviser teltpladser.
Hvis du aldrig har været med til et træf før, har du her enenestående chance for at komme i gang og lære en masse glade havkajakroere atkende – allerede inden dit telt er stillet op!

Kort over Horsens Fjord, Snaptun og Hjarsø
Kort over Horsens Fjord, Snaptun og Hjarsø