Sommertræf

I uge 30 ( d. 23. – 29. juli 2018) går det løs igen med det største af Havkajakroernes årlige træf. Denne gang ved Limfjorden tæt på Viborg, Skive og Hvalpsund kun en times kørsel fra Aarhus.

Som træfgruppe laver vi kurser, workshop, foredrag, kulturture, mindre ture med turleder og forslag til selv at tage på tur.

Klik her for at læse mere om planlagte kurser:

Spejderklinten har plads til mange og ligger smukt.
For at ikke alle 3-4 500 alle skal lave det samme hver dag, er der nødt til at være mange tilbud, rigtig mange tilbud. Ellers bliver det kedeligt.

På sommertræffet bliver der plads til at hygge sig, slappe af, men også at udvikle sig kajak fagligt. Der bliver ca 100 pladser dagligt ud over ture fra surf, rul, redningsøvelser, sejlas ved klipper(høfder), toerkajak, små kajakker til de lette, redningshelikopter, pyrotecnic affyring, natur kurser, metorologi, tidevand, IPP3, osv osv osv Foredrag bliver der flere af hver aften, så du bliver nødt til at vælge hvad du vil.

Du kan slet ikke det hele…slet ikke. Du kan få en hel uge til en meget billig pris, hvis du vil det med en masse gratis workshops (som vi slet ikke er begyndt at lancere endnu). Du kan også få en hel prof uge og betale lidt for det.
Vi satser på små rogrupper på maks 20- 25 personer, så der bliver plads til de personlige små oplevelser og ikke alle 3, 4 eller 500 på én gang.

Vi er først lige begyndt at præsentere kurserne, dem mod betaling, men vi bliver ved i lang tid med nyheder, også med at præsentere masser af gratis workshops…masser af gratis workshop fx også et kursus fra små bølger til lidt større bølger med en enkelte små brændinger osv. Ole fra Viborg Kajakklub laver et gratis dagskursus i kajakpolo, Bjarne laver en tur i det smukke Vilsund. Mariager Fjord bliver også inddraget.
Mandag er der velkomst og O-løb for alle kajakker på én gang. Vi får se om der bliver plads på Lovns Bredning til at vende kajakken.

Glæd jer. Det bliver spændende. Du tilmelder dig kun i det du har lyst til. Resten overlader du til dem, der har lyst.

Træfgruppen til somertræf mødes 10.4 og snarest derefter vil det samlede program og pris for deltagelse blive præsenteret. Sikkert i slutning af april åbnes der for tilmelding.
Prisen bliver omkring 1000 kr for at sige et ca prisleje +/- nogle hundrede kroner.

Vi er en forening, så der planlægges ikke med overskud, men vi er “kun” frivillige og snakker jo om et budget på en halv million, og endnu mere i omsætning, når betaling for kurser kommer med ind over foreningen betalingsmodul. Vi er nødt til at have en hvis buffer for ikke at vælte foreningen, hvis noget går lidt anderldes end planlagt.

I øvrigt er det sjovt og lærerigt at lave træf – men tager mange timer.

Hilsen til alle fra træfgruppen

Bestyrelsen har bedt os om at lave lige betingelser for alle kursusudbydere. Der er pt 40 kursustilbud. Jeg tænker de stort set alle bliver udsolgt, men vi får se.
Træffet ser i øvrigt ud til at blive billigt med en pris under 1000 kr. Vi har næste træfgruppemøde 10.april og får fastlagt prisen.
Den samlede sommertræfplan satser vi på at have færdig i slut april, hvor tilmelding kan begynde.

Selvfølgelig skal vi evaluere på det hele, hvordan vi kan bevare det intime hyggelige og samtidig tilbyde træf til alle dem der har lyst, så der er plads til alle.

Vi forsøger virkelig at få skabt et godt træf til alle.

Hvis nu flere gerne vil tilbyde en workshop, så skriv på sommertraef@havkajakroerne.dk

Karsten Paarup på vegne af træfgruppen Lone Saaby, Jesper Helgesø, Hanne Korup, Jeppe Buus og Niels Kristian

På træffet kan du opleve:

  • Primitiv camping i smuk natur, mulighed for telte, campingvogne, autocampere eller hængekøjer i trætoppene. Samtidig er der toilet og bad på pladsen
  • Ture på forskellige niveauer langs kyster eller ud i Vesterhavets bølger afhængig af din smag
  • Temature med historie, muslingefiskeri, isfugle eller Jeppe Aakjær
  • De mange smukke og forskellige områder omkring Limfjorden, Hjarbæk Fjord, Hald Sø, de fem åer, der løber ud i Limfjorden, Sallingland, Jegindø, Thyholm, Oddesund, Venø og Mariagerfjord og Vesterhavet
  • Workshops med rul, knob, tovning, turledelse, incident management, IPP3 og træklatring

Karsten Paarup tog lige et billede ved Virksunddæmningen her til morgen (17. marts). Ligger kun 1 km fra Spejderklinten (træflejren), som er i baggrunden på det første billede. Vinden er lige skiftet tilbage til øst og vandstanden i Limfjorden falder hurtigt. Det giver mulighed for leg i strøm ved gennemstrømningen, hvor vandet ledes ud fra hele Hjarbæk Fjord.
I sommerperioden er det sjældent, der kommer så kraftig strøm som i dag, men kan stadig være en spændende oplevelse.

Vi er selv-organiserende. Vi har ingen folk ansat til at gøre rent for os, så vi vil efterspørge frivillige til at tage en tjans med toiletrengøringen, rydde op i fællesteltet osv. Træfgruppen og en gruppe faste hjælpere vil gøre næsten alt for, at alle får en dejlig uge. I det hele taget går sommertræffet ud på at give gode oplevelser til hinanden, hvor vi får brugt os selv fysisk, hygger os socialt og får dejlige naturoplevelser med hjem, så vi kan klare os til næste træf.


Klik her for at læse mere om planlagte kurser:

Ny beslutning fra bestyrelsen angående camping på træf:

De nugældende regler er således:
Indeholdt i træfgebyret tilbydes en mulighed for overnatning i telt, og ønskes der overnatning i campingvogn/autocamper dækker deltagere selv en eventuel merpris (typisk på campingplads) og opstilling vil ske på anvist/område (se mere på hjemmesiden under det enkelte træf).

På flere træflokaliteter bliver der stillet krav om etablering af køreplader og/eller betaling for reetablering af området eller decideret forbud mod kørsel. Træfgrupperne vil dog altid bestræbe sig på at henvise til et område, der kan benyttes af campingvogne og autocampere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sti ned til vandet, husk din kajakvogn

sidst ændret: 4-apr-2018