Gode råd om at skrive…

Artikler
Vi modtager meget gerne gode og spændende artikler fra jer. Alt kajak relevans har interesse:

 • den spændende tur beretning
 • dine oplevelser på et af vores træf
 • din nye-opfundne ret tilberedt på Trangia
 • dine observationer i naturen
 • gode råd til påklædning, udstyr, telt mm
 • test af udstyr
 • teknik i brændingen
 • sikkerhed
 • og hvad du ellers kan finde på

Billeder
Billeder og illustrationer er altid god, de uddyber den gode historie og de gør det hele mere levende og spændende at læse. Skal din artikel bringes på vores hjemmeside stilles der ikke høje krav til billede pixels og kvalitet

Skal din artikel med i vores blad er der helt andre krav.

Vores blad trykkes i 300 dpi, dvs billeder skal min have følgende størrelser:

 • halvside billede: 1.650 x 2.500 pixels (4,1 MP)
 • helside billede: 2.500 x 3.300 pixels (8,2 MP)
 • dobbeltside billede: 3.300 x 2.500 pixels (16,4 MP)

Klik her for at få en fotovejledning

Tekst
Den gode historie

Lystfiskereventyr, vittigheder eller fede rygter – de bliver alle bedre af at blive fortalt godt.

En kajakhistorie – hvad enten den handler om grej, teknik eller oplevelse – skal fortælles, så man ikke keder sin læser. Gå derfor lige til benet og begynd med pointen, før du trætter med alle forudsætningerne. Hvis du alligevel insisterer på at beskrive vejret, udsigten, påklædningen og hvornår du spiste frokost, skal det gøres så sanseligt, at man kan se det for sig, og så det er med til at slå en bestemt stemning an. Hvis kulminationen på en herlig oplevelse ligger helt henne i slutningen af artiklen, er det ikke sikkert, du har flere læsere tilbage, når det sidste punktum sættes.

Du behøver ikke altid følge den faktiske kronologi: (”Da jeg vågnede, stod solen allerede højt på himlen, og min mave skreg af sult. Nå, tænkte jeg, nu skal det gøre godt med noget morgenmad, før vi ror ud til verdens ende.”). Byt gerne rundt på hændelserne, så de sammen bygger op til det, du lovede ved dit anslag i begyndelsen.

Træt ikke læseren med detaljer om centimeter, længde- og breddegrader samt kilojoule, hvis de ikke bidrager til ”dramaet”. Tal, tørre fakta, flyruter og andre præcise angivelser kan virke som ”show-stoppere” og bør i stedet sættes ind i en faktaboks for sig selv.

Fortæl med andre ord af hjertens lyst og blæs på, hvad du lærte i skolen om præmis, forudsætninger, bevisførelse og konklusion i nævnte rækkefølge.

Tekniske vink

Redaktionen har et helt blad og dets læsere at være ansvarlig over for, og derfor vil vi rette stave- og slåfejl og sætte de rigtige, grammatiske tegn.

Vi vil også redigere og skære nænsomt ned, hvis det fører til et bedre og mere helstøbt blad, men vi vil aldrig lave væsentligt om på andres artikler uden at have spurgt om lov først. Det med at forkorte artikler vil ofte forekomme, når pladsen skal prioriteres, og der ydermere skal sættes billeder og grafik til – men de fleste historier vinder ved en opstramning.

Artikler skal have en både rap og præcis overskrift, som vi gerne vil lave, men du er velkommen til selv at komme med forslag. Alle artikler får en manchet, som er en introduktion til teksten, lige under overskriften. Det bliver to til fem linier, som redaktionen skriver. Alle artikler får mellem-rubrikker, som deler teksten op i spiselige afsnit og giver luft på siden. Det sørger redaktionen for.

Hvis du vil fremhæve enkeltord i din tekst, skal du skrive dem i kursiv (ellers gør vi det). Brug aldrig understregninger, fed skrift eller lutter STORE bogstaver.

Alle tilsendte artikler bør laves i Word-format og sendes via e-mail eller på CD.

Vi kan også lave en midlertidig Dropbox til dig til at overføre artiklen med billeder.

Redaktionen kan kontaktes på redaktionen@havkajakroerne.dk